Zahvala ob rezultatih volitev

04. 06. 2018 ob 11:20

Hvala vsem, ki so Solidarnosti namenili svoj glas. To je bil glas za Slovenijo prihodnosti. Glas za Slovenijo, ki ve, da je potrebno narediti temeljite spremembe, zato da bi za dobrobit vseh izkoristili naše potenciale.

Solidarnost je imela finančno skromno, vendar vsebinsko močno kampanjo. V politični prostor smo v neenakem boju v času kampanje vpeljali številne nove rešitve. Rešitve, ki bi morale krojiti diskusijo v prihodnjih letih. Ustavne in druge spremembe glede odpravljanja revščine, dostopnosti do stanovanja in kulturnih dobrin; reformo političnega sistema, ki bi Sloveniji prinesla več politične odgovornosti in demokracije; konkretne mehanizme za večjo transparentnost in s tem preprečevanje korupcije. Predlagali smo vpeljavo univerzalnega temeljnega dohodka, s katerim bi poenostavili in pocenili socialno državo in pozitivno vplivali na trg dela. V kampanjo smo vnesli predloge, s katerimi bi v Sloveniji ustvarili nova delovna mesta, ki so temelj države blaginje.

V bolj ali manj nepoštenem boju naše sporočilo seveda ni moglo doseči večjega števila glasov. V Solidarnosti smo glede na vse okoliščine zadovoljni z rezultatom volitev. Z zelo skromnimi finančnimi sredstvi in praktično z blokado medijskega prostora smo vendarle prepričali precej ljudi, da za nas oddajo svoj glas.

Začeli smo tako rekoč z nično podporo v javnem mnenju, vendar smo z vsakim dnem pridobivali na prepoznavnosti. Solidarnost je ​jedrna stranka prihodnosti. Živi smo in v dobri kondiciji. V tej kampanji smo postavili temelj, kepa se je začela valiti in prepričani smo, da bo Solidarnost na koncu zmagala.​

 


»Čas je za novo orientacijo!«

Srečko Kosovel

 Nazaj na vse objave