Solidarnost podpira zahteve Sindikata prekarcev

04. 12. 2017 ob 08:38

»Prekarnost ni le izjema, ki se počasi na trgu dela preveša v pravilo, je tudi način življenja in mišljenja. Je aktualna težava, ki delavce potiska v negotovost in jih sili v fleksibilizacijo, projektno delo, izgorelost in ogrožanje zdravja. Je tudi načrt, kako preprečiti delavcem združevanje v sindikate in kako jim onemogočiti borbo za pravice. Cilj tega načrta je razrušenje socialne države in razvrednotenje dela ter človekovega dostojanstva. Vse omenjeno je značilno tudi za delavke ter delavce v trafikah, ki so se organizirali v Sindikatu prekarcev,«

so v vabilu na shod zapisali organizatorji shoda, ki je potekal pred Ministrstvom za delo.

Solidarnost podpira zahteve Sindikata prekarcev, ki so:

  1. Spoštovanje zakonodaje (ZID-1) ter ukrepanje Inšpektorata za delo RS v primeru delavk in delavcev v trafikah in za ostale prekarne delavce. 
  2. Začetek pogajanj o bolniških nadomestilih za prekarce, za katere floskula ministrice Anje Kopač Mrak "vsako delo šteje", šteje le pri vplačevanju prispevkov. 
  3. Začetek pogovorov o uzakonitvi minimalne urne postavke za vse delavce v atipičnih zaposlitvah v Sloveniji za zaustavitev dirke proti dnu.


Nazaj na vse objave