Solidarnost objavila peticijo za odpoklic Boruta Pahorja z mesta predsednika republike

07. 04. 2018 ob 11:55

Kot je napovedal predsednik stranke Uroš Lubej, je stranka Solidarnost danes, 7. aprila 2018,  na spletni strani solidarnik.si objavila državljansko peticijo za odpoklic Boruta Pahorja z mesta Predsednika Republike Slovenije.

Solidarnost je pred tremi dnevi na Vrhovnem državnem tožilstvu Republike Slovenije proti Borutu Pahorju, Mateju Lahovniku in Francetu Križaniču vložila kazensko ovadbo, v kateri je podala dokaze za to, da so omenjeni trije ne samo politično, ampak tudi kazensko odgovorni za vsaj 350-milijonsko škodo, povzročeno s koruptivnim projektom BLOK 6 Termoelektrarne Šoštanj.

Ker Pahor kljub jasnim dokazom in nedvoumnim sklepom parlamentarne preiskovalne komisije še vedno vztraja na najbolj odgovorni funkciji v državi, podpisane državljanke in državljani zahtevajo njegov odstop.

Pahor v času, ko se je škodljiva investicija dejansko in pravno začela, ni bil samo predsednik vlade, ampak je bil tudi predsednik skupščine Holdinga Slovenske Elektrarne (HSE). To pomeni, da je imel ne samo politične, ampak tudi pravne vzvode, da investicijo ustavi ali spremeni. Hkrati je skupaj s tedanjimi ministroma Lahovnikom in Križaničem storil več dejanj, ki so omogočila, da se je za 350 milijonov evrov preplačana investicija dejansko začela.

V Solidarnosti opozarjamo, da gre za eno od največjih oškodovanj državnega premoženja. Z izgubljenim denarjem bi lahko odpravili čakalne dobe v zdravstvu, ustanovili solidarnostni sklad za reševanje socialnih stisk v Sloveniji, zgradili tri hidroelektrarne ali pa povečali prepotrebna vlaganja v znanost in tehnologijo.

S peticijo želimo pripomoči, da se v Sloveniji končno uveljavijo temeljni principi politične kulture ter onemogočiti nadaljnje ugrabljanje naše države. Od vseh političnih akterjev, parlamentarnih in zunajparlamentarnih strank ter od civilne družbe pričakujemo, da bodo glede na nedvoumna dejstva tudi sami zahtevali Pahorjev odstop.


»Čas je za novo orientacijo!«

Srečko KosovelNazaj na vse objave