Revni za revne

Kdaj: 02. 04. 2016 ob 16:00
Kje: Kongresni trg, Ljubljana

Spoštovane članice in člani Solidarnosti,

Ivan Janša ter vrh stranke SDS v zadnjem času pospešeno strašijo pred begunci kot največjo grožnjo blaginji Evrope. Agresivna politika z namišljenimi grožnjami in vzbujanjem negativnih čustev vse bolj polarizira Slovenijo in predstavlja resnično nevarnost že tako pehajoči demokraciji. Avtokratska politika ne prenese kritike na svoj račun ter na nizkoten način napada novinarke in novinarje, kritično civilno družbo in vsakogar, ki ji stoji nasproti.

Po drugi strani nikakor ne moremo biti zadovoljni niti z vladanjem Mira Cerarja in drugih »sredinskih« strank koalicije. Nadaljujejo politiko stiskanja prebivalstva in tako ostajajo zgolj druga, nekoliko omiljena stran tiste politike, proti kateri smo se množično uprli na vstajah v letih 2012 in 2013.

Politike, ki nima vizije blaginje prebivalstva, ampak ima zgolj vizijo profita ter bogatenja vladajoče manjšine. Dokaz za to so nedavno razkriti dodatki za stalno pripravljenost in še prej razkrite škandalozno visokih avtorskih pogodb elite v javnem sektorju.

Na drugi strani pa revni postajajo še revnejši, mladi imajo zelo slabe možnosti za redno zaposlitev in ne morejo zadovoljivo rešiti stanovanjskega problema, srednji sloj počasi, vendar zanesljivo izginja, številne upokojenke in upokojenci pa so potisnjeni na rob preživetja. 

Način odpora proti takšnim politikam predstavlja tudi napovedani shod z naslovom Revni za revne, ki bo potekal to soboto, 2. aprila 2016, ob 16.00 uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Solidarnost vabi vse dobromisleče ljudi, ki se zavzemajo za demokratično kulturo proti kulturi nestrpnosti, za blaginjo ljudi proti blaginji politične kaste, da se shoda aktivno udeležite in povabite svoje prijatelje, prijateljice, znance in kolege, da se pridružijo. Razlogi za proteste za to niso nič manjši, kot so bili pred nekaj leti, ko smo množično zahtevali spremembe.

Z mislijo, da bomo revščino, brezposelnost, brezperspektivnost in nestrpnost presegli samo z medsebojno solidarnostjo vas lepo pozdravljamo!

Damjan Mandelc in Uroš Lubej, predsedstvo Solidarnosti

 

Podrobnosti o dogodku tudi na povezavi:  https://www.facebook.com/events/159391794453820/