• foto: tovarna.org

Prste (kapitala) proč od Roga!

07. 06. 2016 ob 14:08

Mestna občina Ljubljana je včeraj v avtonomni coni Rog ravnala nedopustno. Ni dovolj obsoditi samo današnjega nasilnega poskusa razbitja avtonomne skupnosti; MOL naj umakne (kapitalske) ambicije, usmerjene proti Rogu in prekliče ultimat, s katerim izničuje kolektive, ki tam delujejo.

V skupnostih, ki delujejo v Rogu, ne gre za zasebno iniciativo nekaj posameznikov. Rog je edinstven prostor, v katerem delujejo številni kolektivi. V njem delujejo predvsem mladi,  njihov način delovanja pa presega in gre onkraj logike kapitala in razpisov. Vse njihove dejavnosti temeljijo na prostovoljstvu, neprofitnosti in dostopnosti. Zato je Rog eden tistih prostorov, ki jih Ljubljana, Slovenija in Evropa še kako potrebujejo – toliko bolj v današnjem času, v času vsemoči kapitala in neoliberalnih politik, se pravi v času, ko se je skrb za skupno dobro povsem umaknila egoističnemu interesu.

Mestno občino Ljubljana pozivamo, da ponovno vzpostavi dialog z Rogom in se ob tem vzdrži vsakršnih akcij, ki bi bile v nasprotju z legitimno voljo kolektivov, ki tam delujejo.

 

SOLIDARNOST - za pravično družboNazaj na vse objave