Proti škodljivemu zakonu o dugem tiru

22. 09. 2017 ob 08:47

 svetu stranke Solidarnost smo se včeraj soglasno opredelili proti vladinem zakonu o drugem tiru. Prepričani smo, da je zakon škodljiv. Vitalno slovensko infrastrukturo bi vlada predala v solastništvo tujcem. Poleg tega strokovnjaki opozarjajo, da je tovrstno partnerstvo slabo za slovenski proračun, saj bodo stroški financiranja projekta kar za 180 milijonov evrov višji kot bi bili, če bi projekt financirali iz javnih virov, brez tega zakona pa bi lahko proračunu prihranili kar 360 milijonov evrov.


Eden temeljnih problemov slovenske družbe je netransparentnost delovanje politike. Zaradi nje nas je že doletel projekt TEŠ 6. Vladajoča politika se iz tega projekta očitno ni nič naučila: ključne podatke, ki jih servira javnosti, namreč ne podkrepi z objavo investicijskega programa. 
Po našem mnenju je Zakon o drugem tiru še en primer nesmotrnega reševanja nakopičenih težav te države. Spominja tako na TEŠ 6, kot na privatizacijske zgodbe ali ustanovitev slabe banke. V Solidarnosti smo podporniki gradnje drugega tira, vendar hkrati nasprotujemo vladnemu predlogu. 

Če hočemo biti druga Švica, potem moramo na referendum!Nazaj na vse objave