Organi stranke Solidarnost konstituirani: V Predsedstvu Vesna Mikolič in Damjan Mandelc

09. 11. 2017 ob 08:22

Svet stranke je na svoji 2. seji, ki je potekala 9. novembra 2017, imenovala še preostala dva člana predsedstva stranke. Na predlog predsednika stranke Uroša Lubeja, je svet v ta organ soglasno imenoval Vesno Mikolič in Damjana Mandelca.

Dr. Vesna Mikolič je visokošolska učiteljica in raziskovalka, urednica in koordinatorka kulturnih prireditev. Je ena od ustanoviteljic Odbora za pravično in solidarnost družbo, ki je bil eden od pomembnejših gibanj v času protestnega vrenja v letih 2012-2013. Vesna želi sodelovati pri oblikovanju in nadgradnji programa stranke Solidarnost, ki jo vidi kot gibanje in organizacijo, nujno za prenovo slovenske družbe v času neoliberalizma in naraščajočega družbenega nasilja. Živi v Kopru.

Dr. Damjan Mandelc je raziskovalec in visokošolski predavatelj na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Tudi on je bil eden od akterjev Odbora za pravično in solidarnost družbo ter član prvega predsedstva Solidarnosti. Damjan želi pripomoči k uveljavitvi solidarizma in prepotrebnih sprememb v Evropi in Sloveniji.

Že na konstitutivni seji sta člana predsedstva po funkciji postala predsednik sveta stranke Marjan Frigelj in sekretarka stranke dr. Tjaša Učakar.

Predsedstvo stranke je izvršni organ stranke, njegov mandat pa traja štiri leta.Nazaj na vse objave