Nagovor Marjana Friglja na protestu proti pošiljanju slvoenskih vojakov v NATO misije

17. 03. 2017 ob 11:56

»V stranki Solidarnost povemo na glas, kar potiho vsi vemo. Ko predaš svojo vojsko tujcu, ni več tvoja. Takšnemu dejanju se reče, pa če je komu všeč ali ne, veleizdaja. Vedno je bila in vedno bo. Ko pa svoje vojake vlada bedno plačuje in jim, po drugi strani, ponuja, naj gredo za plačance v tujino, za račun tujega gospodarja, je to tako podlo, da ne poznamo niti besede, ki bi takšno ravnanje opisala. Kot da so naši vojaki socialno breme in kot da gospoda Cerar, Katičeva ter Pahor vodijo neko zasebno agencijo za zaposlovanje kadrov v tujini. 

Kot da so naši vojaki socialno breme in kot da gospoda Cerar, Katičeva ter Pahor vodijo neko zasebno agencijo za zaposlovanje kadrov v tujini. 

NATO, kot odgovor na Varšavski pakt, v času hladne vojne, razen vojaških vaj, ni izvajal vojaških operacij. Po padcu Berlinskega zidu pa je NATO postal orodje v rokah plenilskega imperija. Mešanice malo francoskega, italijanskega in španskega, malo več nemškega, veliko angleškega in daleč največ - ameriškega. Za račun vseh naštetih skrbi NATO za ropanje po svetu. Uniči vsakogar, ki ima nafto ter druga naravna bogastva in jih noče podariti Ameriki ter njenim hlapcem iz omenjenega spiska.

Če pa imperij že kaj plača, potem mora tista država od njega kupiti orožje in dovoliti njegovo nadvlado. Ker ji prodaja zaščito. Tako, kot to počne vsaka mafijska združba. Držav iz lastnega kroga, ki niso poslušne, se lotijo drugače. S finančnim terorjem.

Poglejmo "uspehe" NATA:  razsuti so Afganistan, Irak, Libija. Z ameriško podporo pa še Egipt, Tunizija ter Sirija. Ukrajino so zapletli v vojno, ter jo pahnili v bedo, ko so ji "pomagali" postati neonacistična tvorba. Finančno je uničena Grčija. Irska in Slovenija sta bili udarjeni za vajo, tako kot Portugalska. Ostali, ki dvomijo, še pridejo na vrsto.

Izrekamo glasno nasprotovanje napotitvi slovenskih vojakov na ruske meje.

Izrekamo glasno nasprotovanje napotitvi slovenskih vojakov na ruske meje. Tako ne bomo prispevali k miru ali krepitvi ugleda Slovenije. Ravno nasprotno. Z Rusko federacijo bi morali, v pogovoru, iskati rešitve in odgovarjati na strahove v baltskih državah. Našim hlapčevskim elitam dopuščamo bedaste poteze, ki ne prispevajo k miru v Evropi, ampak k večanju napetosti. K oddaljevanju, namesto k zbliževanju, z veliko sosedo v Evropi, Rusijo. Rusija, namreč, JE evropska država in nam relativno blizu. Kanada, Anglija in ZDA pa to niso.

V slovenskem interesu je mir in nadaljevanje gospodarskega sodelovanja z Rusijo. Do miru ne bomo prišli s slovenskimi vojaki na ruskih mejah. Do gospodarskega sodelovanja zagotovo ne. Poleg zaostrovanja odnosov z Rusijo, bo edina posledica za Slovenijo, da bomo deležni novih pritiskov od svojih »vojaških zaveznikov«. Da kupimo še več njihovega orožja za naš denar. To so njihove prioritete.

12 članic zveze NATO je že zavrnilo sodelovanje v tej anglo-ameriški spletki.

12 članic zveze NATO je že zavrnilo sodelovanje v tej anglo-ameriški spletki. Enkrat, za spremembo, bi bila lahko tudi Slovenija na strani zdrave pameti in ne na strani ameriških, britanskih ali francoskih vojaških interesov?

Mislite, da se bo protest slišal do pisarne ministrice Katič? Da bi se slišalo do onega, ki naj bi opravljal službo vrhovnega poveljnika Slovenske vojske, bi bilo že na meji znanstvene fantastike. To bi res bil razlog za fotografiranje. Pa še v Latvijo mu ne bi bilo treba iti. 

Čas je, da danes znova glasno ponovimo: 
 — NE NATO, MIRU NAM DAJTE! 
 — NE nato, ampak TAKOJ, sedaj!
 Nazaj na vse objave