Izjava Damjana Mandelca, sopredsedujočega Solidarnosti, o pobudi za veliko koalicijo SDS-SMC

16. 09. 2015 ob 22:10

“POPOLNOMA nesprejemljiv in nespodoben predlog. Načeloma ne zavračam ideje velikih koalicij, celo strinjam se, da lahko pod določenimi pogoji tovrstne politične rešitve omogočijo sprejem obsežnejših in za celotno družbo nujnih sistemskih sprememb, ki se navadno razbijejo prav na čereh partikularnih interesov tega ali onega “jezička na tehtnici”.

Vendar pa! Veliko koalicijo si je v Sloveniji moč zamisliti šele potem, ko se Ivan Janša popolnoma umakne iz političnega življenja. Če postavimo na stran obtožbe (in dokaze) na račun njegove vpletenosti v trgovino z orožjem v 90′ prejšnjega stoletja, vse domevne barabinske kupčije, rop stoletja, ki se je zgodil ob politični trgovini za vpliv v medijih in za ceno uničenja pomembnega dela slovenskega gospodarstva … če postavimo vse to na stran, stojim na stališču, da takšen politik ne more biti nikoli več predsednik (ali član) vlade naše države zato, ker je s pozicije premiera ščuval, žalil, poniževal, psoval in se maščeval slovenskim državljankam in državljanom, posameznikom in skupinam. Ker je to politik, ki je nad ljudi poslal specialne enote policije, solzivec in vodne topove. Ker je to človek demagogije in razdora.

Ko se skupaj z najbližjimi sodelavci (Gorenak&co.) umakne z vrha SDS, ko se stranka odpove svojim ksenofobnim, revanšističnim in revizionističnim stališčem do točke, da zadosti pogojem zmerne, konzervativne, desnosredinske politične grupacije, tedaj postane tudi v mojih očeh znova/ šele legitimna za poseganje po oblasti.”Nazaj na vse objave