AKTIVIZEM IN ČLANSTVO

Solidarnice in solidarniki, ki podpirajo, sooblikujejo in izvajajo program stranke smo organizirani kot članice ali člani, simpatizerji ali simpatizerke predvsem pa kot aktivistke in aktivisti. Uresničujemo dva temeljna cilja:

  1. Prizadevanje za demokracijo in zoperstavljanje avtoritarnemu načinu vladanja, ki se ciklično ponavlja v kratkem obdobju samostojne slovenske države in se kaže z zmanjševanjem državljanskih svoboščin, kršenjem človekovih pravic, odpravljanjem laične države, zgodovinskim revizionizmom, revanšizmom, izključevalnostjo, nepotizmom in korupcijo. Zato sledimo volji državljank in državljanov in zahtevi po več neposredne demokracije in večjem nadzoru politike, ki jo želimo vrniti ljudem.
  2. Gradimo solidarnost in socialno pravičnost kot alternative neoliberalni ideologiji, ki pod pretvezo svobodnega delovanja trga in poštene tekmovalnosti ščiti obstoječa družbena razmerja in enosmerno kopičenje bogastva. To največkrat ni posledica sposobnosti in konkurenčnosti, temveč obstoječe in podedovane porazdelitve bogastva, moči in privilegijev, in se kaže v poglabljanju prepada med bogato manjšino in revno večino, v uničevanju socialne države in v privatizaciji javne lastnine. Solidarnost razumemo kot do danes neuresničeno tretjo idejo francoske revolucije: bratstva, brez katere je tudi uresničitev prvih dveh - svobode in enakosti - zgolj formalna.

Bodi tudi ti razlog in sila, ki vodi razvoj solidarne družbe!

 

Včlani se.

Sooblikuj program, delo in vrednote.

Članstvo

Aktivizem

Spremeni Slovenijo in svet na bolje!

Aktivizem

Postani simpatizer.

Doniraj in podpri uresničevanje programa.

Simpatizerstvo